Ihmetys logo

Oletko jo törmännyt osoitteeseen ihmetys.com? Tästä verkko-osoitteesta voit tilata taikurin ja mentalistin mihin tahansa tapahtumaan. Taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki toteuttaa sellaisen show’n, minkä tapahtumasi osanottajat muistavat pitkään. Mielenkiintoinen ohjelma kruunaa konferenssin, pikkujoulut, syntymäpäivät, tyky-päivät, tupaantuliaiset tai ihan minkä tahansa tapahtuman. Mitä, jos sinäkin tilaisit juhliisi esiintyjän juuri tältä firmalta?

Jäänsärkijä, markkinointitempaus tai vaikka lahja päivänsankarille

Taikurin show toimii jäänsärkijänä vaikkapa häissä. Häissä on sekä sulhasen että morsiamen lähipiiriä, ja on tavallista, etteivät vieraat tunne toisiaan. Tunnelma voi olla jäykkä, turhan virallinen tai jopa vaivaantunut, jos juttu ei lähde luistamaan pöydissä. Taikuri vie huomion hetkeksi muualle säätä koskevasta, takeltelevasta keskustelusta. Taikuri naurattaa, hämmästyttää – ja puhuttaa. Kun mukaansatempaava show on ohi, on pöydissä istujilla keskusteltavaa pitkäksi aikaa. Taikurishowlla varustetut häät muistetaan pitkään. Kesässä voi olla useammatkin häät, mitkä toistuvat usein keskenään varsin samanlaisina, mutta taikuri jättää pysyvän muistijäljen juuri Matin ja Miinan häistä!

Taikuri toimii myös markkinointitempauksena. Jos haluat, että yrityksesi muistetaan vielä avoimien ovien tai muun tapahtuman jälkeenkin, viihdytä vieraitasi muullakin kuin kahvikupillisella. Taikurishow saa yrityksesi pysymään vieraiden mielessä vielä silloinkin, kun kahvit on juotu.

Haluatko hauskuttaa vieraitasi tai yllättää jonkun merkkipäiviään viettävän? Taikuri tulee myös pieniin yksityistilaisuuksiin, kuten syntymäpäiville tai eläköitymisjuhliin. Voit tilata esiintyjän myös yllätysjuhliin – juhlakalu yllättyy varmasti positiivisesti! Kukapa ei rakastaisi yllätyksiä, varsinkin tällaisia hauskoja ja omaperäisiä ylläreitä.

Taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäen toinen äidinkieli on englanti, joten hänen stand up -mentalismishownsa ja koominen lähitaikuutensa sopii viihdyttämään myös kansainvälistä yleisöä. Komiikka ei synny puujalkavitseistä vaan vuorovaikutuksessa Malkamäen ja yleisöstä poimittujen avustajien välillä. Malkamäki tarjoaa kutkuttavan shown lukemalla juhlavieraiden ajatuksia ja käyttämällä muita mentalistin psykologisia kikkoja. Ei hatusta ilmestyviä rusakoita tai kahtia sahattavia naisia, vaan moderni ja laadukas esitys joka makuun!

Mentalismi – mitä sillä tarkoitetaan?

Mentalismi

Taikurin tekemät temput eivät ”aikuisten oikeasti” ole taikuutta, vaan katsojien harhautusta ja sorminäppäryyttä. Taikurishowssa ei siis harjoiteta sen paremmin mustaa kuin valkoistakaan magiaa, vaan äärimmäistä taituruutta katsojien huomion ohjaamisessa. Näin taikurin hävittämä kortti ”löytyy” yllättäen jonkun katsojan taskusta. Joissain taikatempuissa käytetään hyväksi myös fysiikan lakeja. Vaikka taikatemput ovat periaatteessa kenen tahansa opittavissa, vaatii paljon taitoa tehdä ne uskottavasti ja paljastamatta konstejaan. Kokenut, esiintymiskykyinen taikuri pesee mennen tullen korttitemput, joita voi opetella netistä iltapuhteinaan. Hyvä esiintyjä on hauska, viihdyttävä ja sanavalmis, ja siten hän sopii vaikka juhlien pääesiintyjäksi.

Entä mentalisti – mitä hän tekee? Mentalisti on hän, joka ”lukee ajatuksia” osaten vaikka kertoa, mitä lukua joku vieras ajattelee. Mentalistilla on myös hyvä muisti – jotkin temput voivat perustua ihan vain mentalistin kykyyn muistaa hurja määrä sanoja tai numeroita.

Mentalisti tietää paljon psykologiasta, joten hän osaa ohjailla ihmisiä ja tehdä monenlaisia temppuja katsojien niitä huomaamatta. Hyvän mentalistin esityksestä ei saa koskaan täyttä varmuutta siitä, mikä esityksessä oli totta ja mikä puolestaan temppu.

Jos mentalisti teki sinuun vaikutuksen, kannattaa lukaista kuuluisan mentalistin Pete Poskiparran kirja Arjen Mentalisti. Kirja ei paljasta kaikkia temppuja, mutta antaa vähän perspektiiviä aihealueeseen. Samalla opit keinoja, miten kehittää muistiasi. Muistitekniikoiden avulla opit muistamaan paremmin ihmisten nimiä ja esimerkiksi kauppalistoja.

Kirjassa opetetaan myös tulkitsemaan ihmisten eleitä ja ilmeitä. ”Ajatusten lukeminen” perustuu paljon ihmisen mikroilmeiden, asennon ja eleiden tulkitsemiseen. Kirja on varsin mielenkiintoinen ja hyödyllinen, vaikka tuskin kukaan sen perusteella voi kutsua itseään oikeaksi mentalistiksi. Kirjan avulla voi kuitenkin parantaa ihmissuhdetaitojaan ja ehkä jopa välttyä huijatuksi tulemiselta – paljastetaanhan siinä joitain sellaisia asioita, joita paranormaaleille kyvyillään ratsastavat huijarit saattavat yrittää soveltaa uhreihinsa. Jos joku väittää olevansa meedio, joka tarjoaa (suurta summaa vastaan) vastaukset kaikkiin elämäsi kysymyksiin, kannattaa miettiä kaksi kertaa, luottaako häneen vai ei. Mentalismi-show on eri asia – siellä on esityksestä kertakorvauksen saava taiteilija, jonka kyvykkyyttä voi ihailla turvallisin mielin. Hän ei aio manipuloida ketään antamaan hänelle koko omaisuutensa, eikä hän anna ihmissuhdeneuvoja mutu-tuntumalta – puhumattakaan siitä, että hän lupaisi parantaa minkään sairauden.