Yrittäjä

Millä tavalla menestyneet yrittäjät ajattelevat ja mikä on kasvattanut heidät ajattelemaan menestyneesti?

Menestyvän yrittäjän mindset

Toiset syntyvät varustettuna menestyksekkäällä yrittäjän mindsetilla. Entä, jos et saanut menestynyttä ajattelutapaa synnyinlahjanasi? Menestyneet yrittäjät ajattelevat eri tavoin, kuin muut. He näkevät asiat suurempina kokonaisuuksina ja osaavat katsoa asioita monelta eri puolelta. He kehittävät ajattelutapaansa jatkuvasti eivätkä jää kiinni samoihin kaavoihin, kuin muut. Se on yksi tekijä, joka tekee heistä menestyneitä. Jokaisen menestyneen ihmisen takana on sen tukevan ja kannustavan puolison lisäksi ihmisen oma mindset. Näin on myös menestyneiden yrittäjien kohdalla. He ajattelevat jo valmiiksi menestyneesti ja silloin menestys on heillä aina uudelleen ja uudelleen käden ulottuvilla. Menestyvät ajatukset kannustavat menestyvää yrittäjää aina vain parempiin saavutuksiin ja suorituksiin ja he luotsaavatkin yritystään rautaisella ammattitaidolla kerta kerran jälkeen menestyneemmäksi. Jos yrittäjän ajatuksissa pääasiana on pelko, silloinhan he vetävät puoleensa sitä, mitä pelkäävät eivätkä voi keskittyä menestykseen. Ajatukset ovat siis menestyvän yrittäjän tärkein voimavara.

Ajatusten muuttaminen

Miten ajatukset saa sitten muutettua perinteisestä suomalaisesta ajatusmaailmasta menestyviksi ja samanlaisiksi, kuin menestyneillä yrittäjillä on? Opiskelemalla. Miten ajatuksia voi opiskella? Eikö kuulostakin omitukselta? Jokainen menestynyt yrittäjä on kuitenkin opiskellut ja ohjelmoinut aivonsa uudenlaiseen ajatteluun, elleivät sitten ole saaneet menestyjän mindsettiä synnyinlahjanaan. Ajatusmaailman muuttaminen lähtee pienistä asioista. Ala aluksi ajattelemaan yleensäkin positiivisia ajatuksia. Sillä, itsesi moittiminen kaikista väärin tehdystä asioista ei vie sinua mihinkään vaan junnaat paikallasi. Kiinnittämällä huomiota ajatteluusi saatat yllätykseksesi huomata, että ajatuksesi kulkevat aivan väärillä raiteilla ja silloin et voi saada menestyneen yrittäjän ajatuksia itsellesi. Nyt, kun olet alkanut kiinnittämään huomiotasi ajatuksiisi ja karsimaan sieltä turhia ajatuksia pois, on aika jatkaa ajatusten muuttamista. Mutta miten se sitten sujuu ja miten sitä voi opiskella? Lukemalla. Etsi kirjoja itsesi kehittämiseksi. Niitä löytyy kirjakaupoista ja kirjastoista rivi kaupalla. Etsi juuri itseäsi kiinnostavia kirjoja ja jos jäät aluksi jumiin, kysy kirjaston henkilökunnalta ja netin keskusteluryhmistä vinkkejä. Saat varmasti pitkän listan erilaisia kirjasuosituksia. Sitten vain lukemaan. Mitä enemmän luet, sitä enemmän alat muuttamaan ajatuksiasi menestyvän yrittäjän ajatusten suuntaan. Alat saamaan uusia ajatuksia ja hetken kuluttua huomaan, että olet alkanut tekemään asioita eri tavoilla. Entä jos sinulla ei ole aikaa lukea? Kuuntele äänikirjoja! Ne ovat hurjan käteviä, koska voit kuunnella niitä missä vain. Urheillessasi, siivotessasi, autoillessasi. Siis aivan missä vain. Äänikirjojen valikoima on todella runsasta ja uusia äänikirjoja tulee vähän väliä. Opiskelu on siis kaikkein helpoin tie ajatustesi muuttamiseen menestyksekkäiksi.

Teot

Pelkkä mindsetin muuttaminen ei vielä tee menestynyttä yrittäjää vaan vaaditaan muutakin. Kunhan ajatuksesi ovat alkaneet muuttua oikeaan suuntaan, on aika työstää niitä eteenpäin. Miten niistä sitten saisi menestyviä? Tekemällä. Mitä enemmän teet eli laitat käytäntöön kaiken oppimasi, sitä enemmän menestyt. Näin ovat tehneet myös kaikki menestyneet yrittäjät. He työstävät ajatuksiaan ideoiksi ja lähtevät toteuttamaan niitä. Mitä enemmän he tekevät, sitä paremmin he onnistuvat. Yksinkertaista, eikö totta? Pelkät menestyneen yrittäjän ajatukset eivät vie ketään mihinkään, mutta ajatusten käytäntöön vieminen tekee menestyneen yrittäjän. Erinomainen tapa menestyneellä yrittäjällä on myös se, että hän pallottelee ajatuksiaan muiden yrittäjien kanssa. Mietipä mikä ideariihi onkaan, kun kaksi tai useampia menestyneitä yrittäjiä kehittävät ja pallottelevat ideoitaan keskenään! Niistä muodostuu erittäin menestyneitä liiketoimia ja niiden avulla syntyy aina vain lisää työpaikkoja. Vain sillä, että menestyneet yrittäjät laittoivat menestyneet ajatuksensa ja ideansa käytäntöön!

Varasto

Ajatusten kehittäminen on menestyneen yrittäjän tärkein voimavara ja menestyneet yrittäjät panostavat ajatuksiinsa ja niiden kehittämiseen paljon aikaa. He eivät juokse kellon perässä, vaan antavat aivoilleen aikaa työstää ajatuksiaan, jolloin he saavat toinen toistaan parempia ja toteutuskelpoisempia ideoita. Teollisuuden kunnossapito on hyvä esimerkki tästä. Mitä enemmän yrittäjät panostavat kehitysideoihin ajatuksiaan, sitä menestyneempiä heistä tulee. Toki menestyneen yrittäjän ajatukset tuottavat välillä epäonnistumisiakin, mutta totuushan on se, että mitä useammin epäonnistuu, sitä lähempänä se suuri onnistuminen on! Ei siis kannata pelätä epäonnistumista, vaan suunnata heti ja suoraan kohti uusia ajatuksia. Silloin syntyy uusia ideoita ja toinen toistaan parempia onnistumisia. Mitä enemmän menestynyt yrittäjä työstää ajatuksiaan, sitä menestyneempi hänestä tulee!