Mikä on WordPress-julkaisujärjestelmä ja mitä sillä voi tehdä? WordPress on kenties maailmain suosituin julkaisujärjestelmä. Jopa yksi neljästä nettisivusta on tehty WordPressillä. Tämä saattaa johtua siitä, että ohjelma on äärettömän helppokäyttöinen eikä käyttäjän tarvitse osata monimutkaisia koodeja eikä koodausta. WordPressillä tehtyjen sivujen ulkoasua voi muuttaa lähes rajattomasti ja sivustoille on mahdollista ladata lisäosia lähes asiaan kuin asiaan. WordPress on ohjelma jolla tehdään kotisivuja yrityksille ja yksityishenkilöille. WordPressillä voi tehdä myös verkkokauppoja valtaisan määrän kaikkea, joka liittyy informaation julkaisemiseen internetissä. Blogien tekeminen WordPressillä on erittäin suosittua juuri lisäosien latausmahdollisuuden vuoksi ja pienestä blogista saattaakin aikojen kuluessa laajentua suuri ja tuottava bisnes.’

WordPressin mahdollisuudet

WordPressiä käytetään erittäin yleisesti kotisivujen tekemiseen yrityksille. Ohjelmiston avulla yritysten on mahdollista laajentaa sivustoaan verkkokauppoihin ja laajoihin tuoteluetteloihin ja lisäosina yrityksille on saatavana myös ajanvarausjärjestelmät ja tapahtumakalenterit. WordPress tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa suuresti ja se tarjoaa yritysten kotisivuille tarvittavat työkalut sisällön julkaisuun, jolla asiakkaat ohjataan yrityksen sivuille. Lopputuloksena on laadukkaat kotisivut ja mahdollisesti verkkokauppa joiden kautta yritys pääsee helposti mukaan netissä tapahtuvaan liiketoimintaan sekä kasvattamaan liiketoimintaansa helpoin ja yksinkertaisin keinoin. WordPressin lisäosat tarjoavat myös mahdollisuuden liidien hankkimiseen ja affiliate markkinointiin, joka omalta osaltaan mahdollistaa yrityksen suuren kasvun.

Turvallisuus

Turvallisuus

WordPressin käyttö on turvallista tehtäessä kotisivuja yrityksille, mutta sivustojen turvallisuus ja suorituskyky vaatii enemmän osaamista ja työtä. Useat yritykset tarjoavat turvallisuutta ja suorituskykyä tarjoavia palvelujaan yrityksille. Turvallisuuteen kannattaakin panosta ja jos yrittäjänä teetät kotisivuja yrityksellesi, ammattilainen huolehtii myös sivustosi turvallisuudesta.

Analytiikka

WordPressin kautta tehtyjen sivujen analytiikkaa on helppo saada ja voit helposti seurata mikä sivu tai julkaisu kerää eniten lukijoita ja mitkä sivustot vaativat lisää työtä tuottaakseen parhaan lopputuloksen eli sen, että asiakas viihtyy sivulla ja tulee sitä kautta yrityksesi asiakkaaksi. Analytiikan avulla parannat myös sivusi suorituskykyä löytäessäsi kohtia, jotka kaipaavat vielä hiomista.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi varmistaa sen, että sivustosi löytyy mahdollisimman helposti ja joustavasti netistä. Tässä tärkeitä ovat esimerkiksi otsikot, sanamäärä, metateksti, osoite, kuvien tekstit ja linkkien määrä. Pystyt myös tarkkailemaan mitä hakusanoja asiakkaasi ovat käyttäneet löytääkseen sivullesi ja tätä kautta löydät tiedot siitä, mitä asioita sivulla tulisi korjata tai parannella.

Historiaa

WordPress:n ensimmäinen versio näki päivänvalon jo vuonna 2003. Julkaisujärjestelmän kehittivät Mike Little ja Matt Mullenweg. WordPress on sisällönhallintaohjelma, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. WordPressistä julkaistaan uusia versioita kehityksen tuodessa uusia mahdollisuuksia julkaisujärjestelmään. Usean sivun ylläpitäminen mahdollistui WordPressissä vuonna 2010 julkaistussa 3.0 versiossa ja blogit lisättiin järjestelmään vuonna 2018.

WordPressin käyttö

WordPressin käyttö on helppoa ja netistä löytyykin lukematon määrä ohjevideoita erilaisiin WordPressin tarpeisiin. Ohjevideoita löytyy riippumatta siitä, oletko tekemässä kotisivuja yritykselle, tai etsimässä tietoa jostain lisäosasta. Opasvideot ovat suurimmaksi osaksi erittäin selkeitä helposti ymmärrettäviä. Lisäksi videoissa näytetään kädestä pitäen miten mikäkin asia WordPressissä tehdään. WordPressissä on myös suomalainen versio, joka helpottaa käyttöä entisestään. Yksin ei WordPressin käytössä tarvitse jäädä, sillä lukemattomat yritykset tarjoavat palveluitaan auttaakseen yrityksiä nettisivujen tekemisessä ja hoidossa. Myös erilaisilta Facebook sivuilta löytyy hyvin tietoa ja siellä voi kysyä toisilta WordPressin käyttäjiltä miten mikäkin asia hoidetaan tai jos eteesi tulee ongelma miten edetä niin voit laittaa kysymyksesi erilaisiin ryhmiin ja vastaukset sitä kautta helposti ja nopeasti. WordPressin käyttöön on tarjolla lukemattomia verkkokursseja ja voitkin valita itsellesi juuri ne omiin tarpeisiisi sopivat verkkokurssit. Voit myös laajentaa osaamistasi rajattomasti.

Teemat

Läppäri

WordPressissä on valtava määrä erilaisia teemoja ja yrityksellesi parhaan teeman löytyminen voikin kestää hetken. Muista, että voit tässäkin turvautua ammattilaisen harjaantuneeseen silmään ja ostaa kotisivun valmiiksi räätälöitynä yrityksellesi. Sitten kun sopiva teema on löytynyt, voi värit muuttaa vielä yrityksen brändin mukaisiksi ja kaikki kuvat ja muu sisältö lisätään juuri sellaisena, kuin yritys sen haluaa.

Kaiken kaikkiaan WordPress on erinomainen julkaisujärjestelmä kotisivun tekemiseen samoin kuin nettikaupan ja bogin tekemiseen ja sinne on mahdollista ladata lisäosia laidasta laitaan. Ammattilaisilta ja netistä voit tutustua lisää kaikkiin WordPressin tarjoamiin mahdollisuuksiin ja ottaa yrityksesi sivustolle kaikki mahdolliset omaa liiketoimintaasi eteenpäin vievät lisäosat.